Skip to main content

Voor het eerst sinds 2021 wint LIONS weer in Zwartemeer

Door voor het eerst sinds 2021 weer in Zwartemeer te winnen heeft LIONS het thuisvoordeel in de best-of-three om de landstitel binnen.

Advertentie

Een laatste poging van Ronald Suelmann ging gisteravond naast waarna het eindsignaal bij 32-33 in het voordeel van de koploper van de HandbalNL League klonk. Zo blijft LIONS ook in speelronde acht ongeslagen en zal het de kampioensfase als nummer één afsluiten waardoor de Limburgers de eindstrijd in eigen huis mogen openen.

In de vorige editie van de HandbalNL League en BENE-League verslikte LIONS zich nog op Drentse bodem in Hurry-Up. Na 18-18 bij rust kwam de formatie van Christoph Jauernik veel beter uit de kleedkamer. Met een van zijn zes tilde Jasper Ritzen, die de afwezige Luca van Straaten op de linkerhoek verving, de score in Drenthe naar 18-22. Daar gingen vijf fouten van de oranje-zwarten aan vooraf.

In het slot kwam de thuisploeg op spectaculaire wijze terug tot één goal. Een lange vlieger van Suelmann op Patrick Miedema bleek de laatste van de partij, want in de resterende veertig tellen in Zwartemeer werd er niet meer gescoord.

Lees ook: Volendam blijft in het spoor van Aalsmeer

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie