Skip to main content

Voor Polman rest de HandbalNL League: “We moeten terug naar ons eigen spelletje”

In zijn allerlaatste bekerwedstrijd ooit moest Dario Polman (31) het eremetaal aan Aalsmeer laten. “Zo verliezen doet zeer.”

Advertentie

Alleen bij 5-5 kon Bevo mee met de Noord-Hollanders. Aanstaand ‘pensionado’ Polman probeerde de Limburgers met aanvallende ingevingen op sleeptouw te nemen, maar de dekking van Aalsmeer was de geel-blauwen steeds voor. “Aalsmeer was de betere. Zo eerlijk moet je zijn”, aldus Polman na de 24-32 bekernederlaag.

Respect voor het publiek
“Bij rust (10-17, red.) was het eigenlijk al een moeilijk verhaal. We zaten er geen moment lekker in”, vervolgt de middenopbouwer van Bevo.

Polman heeft aangekondigd te stoppen en verheugde zich op zijn laatste bekerwedstrijd. Uitgerekend in het Topsportcentrum in Almere beleefde hij samen met zijn ploeg een offday. “En we konden nog wel op zoveel publiek uit Panningen rekenen. Respect voor hen. Het is bijzonder om voor zoveel eigen mensen te spelen, maar eigenlijk is dat alleen leuk als je dan wint.”

Binnen twee weken
“Zo verliezen doet zeer”, zegt Polman. Voor hem rest de HandbalNL League. In 2014 won hij voor het eerst en laatst met Bevo de landstitel. “We moeten terug naar ons eigen spelletje. Binnen twee weken treffen we Aalsmeer opnieuw.”

Foto: FotoReza

Advertentie