Skip to main content

Voor topschutter Voermans en Tachos komen de belangrijkste wedstrijden eraan

Net als de vijf concurrenten begint ook Tachos aanstaand weekend de HandbalNL League met nul punten. Max Voermans (24) en zijn team gaan voor lijfsbehoud in de BENE-League. “We willen stunten.”

Advertentie

Van de 22 wedstrijden in de reguliere competitie verloor debutant Tachos liefst twintig keer in de BENE-League. “Ja, het is pittig geweest”, geeft Voermans toe. “Zeker in het begin was het schakelen naar het hoge niveau. Je moet de hele tijd honderd procent geven en dan is de kans nog altijd groot dat je niet wint.”

In de zomer sloot de linkeropbouwer via eredivisionist DFS Arnhem aan bij de Waalwijkers. “Ben in een warm bad terecht gekomen. Ondanks de vele blessures en weinig punten hebben we ons goed kunnen aanpassen. Ook zijn we een team gebleven. Dat vind ik echt knap en zie ik niet veel teams ons zo nadoen.”

110 goals
De eerste keer dat Voermans zich in de BENE-League heeft laten zien is opvallend gebleken. Hij scoorde 110 keer voor de nieuwkomer. “Ik heb kunnen laten zien mee te draaien op dit niveau”, is hij nog bescheiden. “Natuurlijk is het heel anders dan de eredivisie. Er spelen internationals in deze competitie. Vond het vooral een mooie uitdaging en heb veel leerpunten meegemaakt. Ook de connectie met Hans (Van Dijk, red.) heb ik als zeer fijn ervaren.”

Advertentie

“Als oud-positiegenoot en doelpuntenmaker heeft hij me veel tips kunnen geven. Ook op mentaal vlak heeft Hans kunnen helpen. Bij een misser ben ik niet meteen gestraft”, legt Voermans uit. Zo heeft de Arnhemmer zich als afstandsschutter op hoger niveau bewezen. “Dat is wel een beetje mijn spelletje. Eerst vanuit de beweging met snelheid richting het doel en dan vaak van afstand proberen.”

Uit naar Drenthe
Met de vijf andere BENE-Leagueclubs gaat Tachos spelen om de landstitel en voor hen vooral tegen degradatie. De nummer laatst speelt een play-down met de eredivisiekampioen. “We willen stunten”, is Voermans duidelijk. “Het zullen zware wedstrijden blijven, maar we hebben de afgelopen maanden heel veel geleerd. We maken wel eens de grap dat voor ons de voorbereiding nu over is. De club en spelers willen ook volgend jaar in de BENE-League uitkomen.”

“De belangrijkste wedstrijden van het seizoen komen er nu aan”, besluit de topschutter van Tachos. Aanstaande zaterdagavond openen de groen-zwarten de HandbalNL League in Drenthe tegen Hurry-Up.

Foto: FotoReza

Advertentie