Skip to main content

Voorwaarts sluit na wonderlijke avond aan in middenmoot

By 21 januari 2020Eredivisie, Voorpagina

Voorwaarts heeft afgelopen weekend de tweede uitzege in de eredivisie gepakt. De formatie uit Twello was in Volendam verrassend te sterk voor de thuisploeg: 20-33. 

Advertentie

Het heenduel in Gelderland eindigde nog in het voordeel van Volendam (30-36). Zaterdagavond waren de rollen omgedraaid. Voor rust legde Voorwaarts de basis voor de overwinning in de strijd der promovendi.

Via 2-8 klonk bij 5-15 liefst het rustsignaal. Nieuwelingen Lisa Oosterwijk en Daimy van Dommelen waren vanuit de opbouwrij belangrijk voor Voorwaarts. Volendam miste alle scherpte voor de vijandelijke goal.

Offday
Waar Voorwaarts strijdt tegen degradatie uit de eredivisie, is Volendam bezig aan een opzienbarend seizoen. De ploeg van Ruud van den Broeck, die vorige week bekendmaakte na succesvolle jaren te vertrekken, staat in het linkerrijtje. Tegen Voorwaarts kende Volendam een offday.

Advertentie

Na drie kwartier spelen stond het 13-27 voor de gasten. De tweede uitzege, eerder was Voorwaarts op vreemde bodem te sterk voor hekkensluiter DSVD (24-26), kwam niet meer in gevaar. Door de overwinning sluit de brigade van Maurice Feringa met negen punten aan bij de lange middenmoot.

Middenstuk
Slachtoffer Volendam, dat liefst vier plaatsen hoger staat, heeft slechts twee punten meer dan Voorwaarts. Ook V&L, SEW (beide elf punten) en Borhave (tien) maken deel uit van het middenstuk van de ranglijst.

Lees ook: Quintus komt goal tekort tegen landskampioen
En ook: Thuiszege voor hekkensluiter DSVD na trainerswissel

De reguliere competitie telt nog twee speelrondes. De nummers zeven, acht, negen en tien strijden tegen degradatie. De top-6 gaat in de lente spelen om de landstitel.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie