Skip to main content

Voorwaarts via eerste divisionist naar laatste vier

By 12 maart 2020Beker, Competities, Voorpagina

Voorwaarts heeft zich geplaatst voor de halve finale van de beker. In Twello was de eredivisionist te sterk voor Fortissimo dat dit seizoen uitkomt in de eerste divisie.

Advertentie

Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (10-9). Na de pauze nam Voorwaarts, dat in de degradatiepoule knokt om lijfsbehoud, afstand van de gasten uit Cothen. Fortissimo was in de achtste finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van DSVD.

Met zes doelpunten was Ellen van der Scheer belangrijk voor Voorwaarts. Daimy van Dommelen, oud-speler van Fortissimo, en Alineke Ros waren in het oranje van de thuisploeg goed voor ieder vier treffers.

Loting
Voorwaarts voegt zich bij de andere halve finalisten: HandbaL Venlo, Quintus en Volendam. Eerstgenoemde club kegelde dinsdagavond landskampioen VOC uit de bekercompetitie. De loting voor de laatste ronde voor de eindstrijd is maandag op het bondskantoor op Papendal.

Nacompetitie
Bij Voorwaarts gaat de focus weer op de nacompetitie. Op dit moment staat de formatie van Maurice Feringa op de voorlaatste plaats. Deze positie leidt door uitbreiding van het aantal eredivisieteams naar twaalf na zes degradatieduels tot handhaving.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion 19 Comments