Skip to main content

Voorzitter Aalsmeer droomt van ster op het shirt

By 18 mei 2018Eredivisie, Voorpagina

Trommelend, schreeuwend of besturend. Mike van der Laarse is hét gezicht van FIQAS/Aalsmeer. Sinds 2008 is hij de voorzitter. Net als de spelersgroep snakt Van der Laarse naar een nieuwe prijs. 

Advertentie

“Ik was er tijdens het kampioenschap van 1986 al bij. Ook heb ik de hoogtijdagen na de eeuwwisseling meegemaakt”, opent Mike van der Laarse vol passie. Al tien jaar lang is hij de voorzitter van Aalsmeer. Zaterdag starten de zwart-gouden de titelstrijd tegen OCI-LIONS.

Bert Bouwer
“We harken er steeds tegenaan”, slaat Van der Laarse het prietpraat over. Sinds het landskampioenschap in 2009 staat Aalsmeer droog. “We gaan hier niet roepen dat iets moet, maar zitten er wel steeds heel dichtbij. De hele vereniging hunkert naar succes van het eerste team.”

“De hele vereniging hunkert naar succes van het eerste team”

“Eigenlijk is het nu al een geweldig jaar”, neemt de voorzitter even de tijd terug te kijken op de prestaties. In de BENE-League eindigde de formatie van Bert Bouwer derde en op Hemelvaartsdag stond Aalsmeer in de bekerfinale. “Onder Bert (Bouwer, red.) is de groep enorm vooruit gegaan. En ze zijn nog niet uitgeleerd. Als we dit jaar niets winnen, dan volgend jaar.”

Advertentie

Arrogant
Van der Laarse is een organisator die mensen met zijn enthousiasme aansteken wil. “We zijn al een tijdje bezig met de tweede finalewedstrijd in De Bloemhof”, staat hij de trappelen. “We gaan tribunes bijbouwen en zorgen voor een unieke sfeer. Maar eerst moet het in Sittard gebeuren.”

“We zijn een echte familie en stralen dat uit”

Om 15:00 staat Aalsmeer lijnrecht tegenover thuisploeg en titelhouder LIONS. Vaak heersen er spanningen tussen beide teams. “Ik hoor wel eens dat clubs ons arrogant vinden overkomen. Dat kan ik niet zo goed plaatsen”, zegt Van der Laarse. “We zijn een echte familie en stralen dat uit. Misschien is dat angstaanjagend.”

Sittardia
Wanneer Aalsmeer het klusje in de best-of-three klaart, grijpt de Noord-Hollandse de tiende landstitel. “Dat zou een enorme bekroning zijn op de afgelopen jaren. Ik wil heel graag de tiende. Dat heeft alleen Sittardia en die spelen niet op het hoogste niveau”, weet Van der Laarse. “Een ster op het shirt zou heel bijzonder zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie