Skip to main content

Voorzitter E&O verbaast zich over leegloop vrouwenploeg

By 18 april 2018Eredivisie, Voorpagina

In het Dagblad van het Noorden reageert E&O-voorzitter Ernst Söllner op de leegloop bij de vrouwenploeg. De club uit Emmen geeft de voorkeur aan het opleiden van goede spelers.

Advertentie

De teller van speelsters die de aanstaande degradant gaan verlaten staat op zeven. Zo zoeken tieners De Jong, Hilbrands (beide Kwiek Raalte) en Hoitzing (V&L) hun heil bij een andere club. Voorzitter Ernst Söllner zet bij sommige transfers vraagtekens.

Eerste divisie
“Ik kan me nog wel voorstellen dat speelsters die al vier, vijf jaar tegen degradatie spelen, daar op een gegeven moment genoeg van hebben”, vertelt Söllner eerlijk in het Dagblad van het Noorden. Zo is rechterhoekspeelster Tessa Hilbrands ingelijfd door bekerhouder Morrenhof Jansen/Dalfsen.

“Daar begrijp ik niets van”

“Maar anderen, die voor het eerst bij de selectie zitten, nul punten hebben gehaald en geen wedstrijd gewonnen, verbazen me wel”, gaat de preses verder. “Ze gaan weg en vinden dat ze in de eredivisie thuishoren. Maar op basis waarvan? Daar begrijp ik niets van.” Met nog twee wedstrijden te gaan in de nacompetitie en een achterstand van vier punten, richt E&O op het nieuwe seizoen in de eerste divisie.

Advertentie

Spaarzame centen
“Wij willen alle talentvolle mensen bij de club faciliteiten bieden om goed te kunnen trainen”, begint Söllner over de duidelijke filosofie van de Emmenaren. “En als je goed kunt trainen, word je als individu beter en het team ook. Wij steken onze spaarzame centen liever in een goede opleiding en in het aanstellen van gekwalificeerde jeugdtrainers, dan in het aantrekken van grote spelers of speelsters van buiten.”

“Wij steken onze spaarzame centen liever in een goede opleiding”

Een aantal jaren geleden werd E&O gered van faillissement. Ieder dubbeltje wordt omgedraaid. Zo is er aan de mannenkant geen ruimte voor dure versterkingen. Of hoofdcoach Joop Fiege met deze kennis te behouden is, vraagt Söllner zich in de grootste krant van Groningen en Drenthe hardop af: “We leggen uit wat onze plannen zijn. Dan kan hij zeggen: dat wil ik, of dat wil ik niet.”

Afspraak
“Hij moet zelf besluiten of hij, nu we geen BENE-League gaan spelen, bij ons verder wil”, besluit Söllner. Fiege is in het bezit van een contract tot 2020. “We hebben de afspraak dat Joop weg kan als zich een topclub voor hem meldt.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie