Skip to main content

Vrolijke lunch Vlijm en Fiege voor treffen

By 20 september 2018België, BENE-league, Voorpagina

Deze week deelden coaches Martin Vlijm en Joop Fiege een sneetje brood. Zaterdagavond vechten beide oefenmeesters in België om de punten. In dienst bij Sporting Nelo ziet Vlijm de toekomst rooskleurig tegemoet. 

Advertentie

“We trainen in een mooie hal. In een bos. Met een atletiekbaan eromheen. En een krachtcentrum”, Martin Vlijm klinkt gelukkig. Na twee, prijsloze, jaren bij Hurry-Up vond de Amsterdammer in België een nieuwe uitdaging. “Hier heb je het gevoel dat je trainer bent.”

Bij Hurry-Up maakte Vlijm een spectaculair debuutjaar, zo haalden de Zwartemeerders de halve finale van de Europese Challenge Cup, en een teleurstellend vervolgseizoen mee. “Weet je, Hurry-Up is een prachtige club waar ieder thuisduel is uitverkocht. Het publiek zorgt voor een prachtige sfeer. Maar de mogelijkheden waren beperkt.”

Beste zes
“Bij Sporting Nelo train ik iedere dag twee keer. Met zestien man. En dan zijn er ook nog eens drie geblesseerden”, wrijft Vlijm in zijn handen. “Ons doel is om bij de bovenste vier clubs van België te eindigen, waardoor we mee kunnen doen om het kampioenschap. Daarna kijken we naar onze positie in de BENE-League. Ik denk dat we ons bij de beste zes kunnen scharen, maar dan moet het een beetje meezitten. Het is pas het tweede seizoen in de BENE-League voor deze club.”

Advertentie

“Ik denk dat we ons bij de beste zes kunnen scharen”

Dit weekend staat een cruciaal affiche op het programma voor de rood-witten: Sporting Nelo-Initia Hasselt. “Voor de supporters is het jaar gemaakt als je van Hasselt wint”, lacht Vlijm. Bij de tegenpartij staat Joop Fiege aan het roer. Beide Amsterdammers kennen elkaar goed. Zo vormden ze de afgelopen jaren de technische staf van de nationale mannenploeg. “We hebben deze week nog geluncht.”

Bravoure
“Voor Joop is het land nieuw. Ik heb in België gespeeld en gecoacht in Limburg. Ben een beetje op de hoogte van de gewoontes in het land”, gaat Vlijm verder. Over tactische concepten is tijdens de maaltijd geen woord gerept. Zaterdagavond staan de lunchpartners lijnrecht tegenover elkaar. “We delen onze avonturen en praten een beetje over het trainersvak. Deze week zijn we niet echt de diepte ingegaan.”

“De klik is er voorlopig wel”

Vlijm, die in 2014 de landstitel pakte met Bevo, staat bekend om zijn directe stijl van communiceren. Iets waar de gereserveerde Belgen aan moeten wennen. “Ook voor mij is het aanpassen. Ik ben iets directer dan de vorige trainers. De klik is er voorlopig wel”, vertelt Vlijm. “Gelukkig compenseert Ephrahim Jerry een boel. Die heeft genoeg bravoure, haha.”

Aalsmeer
In de openingsronde had Sporting Nelo landskampioen Aalsmeer bij de keel. “Dan zie je dat we te bescheiden zijn”, baalt Vlijm. Na een spannende slotfase hield Aalsmeer de punten in huis (31-27). “We moeten groeien. De ambities zijn er wel. Laten we beginnen met het duel van aanstaande zaterdagavond. Ik hoop dat Joop de volgende lunch kan betalen.”

Foto: FotoReza

Advertentie