Skip to main content

VZV als atypische springplank naar het buitenland

Aankomend seizoen speelt Djazzmin Trabelsi (23) niet haar thuiswedstrijden in het nietige ’t Veld, maar miljoenenstad Berlijn. De linkerhoekspeelster heeft VZV als atypische springplank naar het buitenland gebruikt. 

Advertentie

Na de zomer draagt Trabelsi het tenue van Füchse Berlin. De club is op dit moment in de race om promotie naar de Bundesliga. “Ze staan derde met nog een wedstrijd te goed. De nummer twee speelt een play-off. Het zou natuurlijk gaaf zijn in de Bundesliga te spelen, maar ik zou in mijn eerste jaar over de grens ook op een niveau lager willen instappen, hoor”, vertelt Trabelsi.

De rappe flankspeelster uit de eredivisie is bezig aan de laatste loodjes van haar Master Arbeids- en organisatiepsychologie. “Ik heb altijd gezegd dat ik school belangrijker vind dan handbal. Het idee om naar het buitenland te gaan heeft lang op een laag pitje gestaan. Toen ik aan mijn laatste studiejaar begon ben ik stiekem vaker over een carrière over de grens gaan denken.”

Interesse uit Frankrijk
Een jaar geleden kon Trabelsi voor het eerst rekenen op interesse uit het buitenland. “Dat waren teams uit Frankrijk”, legt ze uit. “Ik denk dat het spel in dat land bij me past. Ik ben klein van stuk en moet het fijn mijn snelheid hebben. In Duitsland wordt harder gespeeld.”

Advertentie

Het was Füchse Berlin dat Trabelsi voor een proefstage naar de hoofdstad van Duitsland haalde. “In de Bundesliga gaat het er fysiek aantoe. Daar wilde ik wel voor uitkijken. Maar na het gesprek met de trainster van Füchse bleek het alleen maar een vooroordeel te zijn. Zij houdt van snel spel en wil me graag op die manier benutten. Toen was ik om.”

Niet meer haasten
Zodra Trabelsi het papiertje van school binnen heeft begint haar avontuur. “Werken op kantoor kan ik nog mijn hele leven. Dit voelt als een unieke kans. Ik hoef straks niet meer te haasten voor de training”, lacht de energieke captain van VZV. “Het voelt als nu of nooit.”

Toen ze op haar zestiende via VOC en SEW bij VZV aansloot had Trabelsi nooit gedacht via de dorpsclub uit ’t Veld de weg naar het buitenland te vinden. “Zeven jaar geleden speelden we nog in de tweede divisie. Nu spelen we in de eredivisie, doen we bovenin mee en hebben we zelfs in Europa gespeeld. Daar ben ik nog altijd erg trots op. VZV heeft de zaken goed op orde.”

Goede reclame
“Ook voor VZV is het goede reclame dat een speler van de club in het buitenland gaat spelen. Dat zegt ook wel iets over de opleiding. De organisatie binnen de vereniging is sterk verbeterd. Daarnaast heeft het mij erg geholpen dat ik iedere week samen met een hechte en grote ploeg heb kunnen trainen. Ik ben VZV erg dankbaar”, vertelt Trabelsi.

Met veel interesse kijkt ze naar de kampioensstrijd in de tweede Bundesliga. In de zomer verhuist de hoekspeelster naar Berlijn. “Ik zie er naar uit daar te wonen en van mijn hobby m’n werk te maken”, besluit Trabelsi. “Mijn diploma blijft voor altijd geldig. Ik heb geen langetermijnplan en heb er vooral heel veel zin in!”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie