VZV boekt zesde seizoenszege

By 28 november 2021november 29th, 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door een 31-25 overwinning op degradatiekandidaat DSVD is VZV naar de derde plaats in de eredivisie gestegen.

Alleen in de eerste helft maakten de bezoekers uit Deurningen, nog maar drie punten uit de eerste acht wedstrijden, aanspraak op de zege. Jisse Hof scoorde zaterdagavond vanuit de rechterhoek de 6-8.

Nog voor de pauze stelde VZV orde op zaken. Na de prachtige 15-11 van Jet Jimmink klonk bij 15-12 het rustsignaal. In de tweede helft kwam de zesde seizoenszege van de Noord-Hollanders niet in gevaar. Maud Kruijer kwam tegen DSVD tot acht doelpunten.

Een kwartier voor tijd stond het 23-18 en kon trainer/coach van VZV Rolf Schulte achterover leunen. Niet alleen hebben de rood-witten in november een plekje bij de laatste zestien van de EHF European Cup veilig weten te stellen, ook blijft VZV in het spoor van VOC en koploper HandbaL Venlo.

Vanmiddag staan nog eens twee eredivisieduels op de rol. Borhave ontvangt hekkensluiter BFC. De lijstaanvoerder uit Noord-Limburg gaat bij Fortissimo uit Cothen op bezoek.