Skip to main content

VZV en DSVD in rustig vaarwater

Door een nieuwe overwinning in de play-downs verdwijnen degradatiezorgen bij VZV en DSVD en kan bij de eredivisionisten de focus langzaam op het nieuwe seizoen.

Advertentie

In Eindhoven scoorde VZV zaterdagavond tegen PSV twee belangrijke punten: 25-34. Halverwege stond het al 12-18 voor de Noord-Hollandse gasten die vorige midweek de opvolger van Rolf Schulte (foto) presenteerden: Edwin Janssen.

Na 14-7
Hekkensluiter BFC leek in eigen huis op weg naar de eerste competitiezege van het speeljaar. Mirre Cremers tilde na 20 minuten in Beek de score tegen groepshoofd DSVD naar 14-7. Nog voor het rustsignaal kwamen de bezoekers uit Deurningen sterk terug.

Vlak voor de pauze maakte Rianne van Rijnsoever de 15-12. Dagmar Oude Voshaar en opnieuw Van Rijnsoever zorgden in de tweede helft voor de eerste voorsprong van DSVD (19-20). BFC was in het slot niet meer bij machte op voorsprong te komen. Na de 24-25 van Jaimy Habets was voor de thuisploeg de tijd om.

Opvolger Majoor
DSVD hoopt spoedig de opvolger van Jan Majoor en assistent Helma Oude Voshaar bekend te maken. Eerder strikte provinciegenoot Kwiek Edwin Kippers.

Uitslagen degradatiepoule:
PSV – VZV 25-34
BFC – DSVD 24-25

Tussenstand degradatiepoule:
1. DSVD 2-7
2. VZV 2-6
3. PSV 2-1
4. BFC 2-0

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie