Skip to main content

VZV en Quintus moeten Europese klus op vreemde bodem klaren

By 9 december 2022Buitenland, Voorpagina

VZV en Quintus zijn op weg naar respectievelijk Spanje en Zwitserland. Op vreemde bodem hopen de eredivisionisten dit weekend de laatste zestien van de EHF European Cup te bereiken.

Advertentie

Zowel VZV als Quintus werkt het tweeluik in derde kwalificatieronde in zijn geheel af op het parket van de Europese opponent. Zo speelt de formatie uit ’t Veld twee keer in Pontevedra tegen Club Balonman Atletico Guardes. De tegenstander van VZV staat op dit moment op plaats zeven in de Spaanse eredivisie.

Voor een plaats bij de achtste finale van de EHF European Cup moet Quintus dit weekend langs LK Zug. De thuisploeg uit Zwitserland moet in eigen land genoegen nemen met plaats zes. Net als VZV laat ook Quintus zich morgen en zondag zien.

De vorm van VZV is groeiende. Na een moeizame competitiestart staan de wit-roden inmiddels op drie zeges. Afgelopen week werd nog nipt verloren van Volendam (28-29). Ook Quintus ging in in de vorige speelronde van de eredivisie ten onder. Streekgenoot Velo wist de wit-groenen in Kwintsheul met 22-29 te kloppen.

Programma zaterdag:
17:30 Quintus – LK Zug
19:00 Club Balonman Atletico Guardes – VZV

Programma zondag:
13:00 LK Zug – Quintus
19:00 VZV – Club Balonman Atletico Guardes

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie