Skip to main content

VZV en uitblinkster Zomerdijk mikken op Europees ticket

By 3 mei 2019Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionist VZV hoopt een Europees ticket te scoren. De Noord-Hollanders zijn daarbij afhankelijk van de prestaties van Quintus in de titelstrijd.

Advertentie

Door de bekerzege van Quintus is er een kans dat een extra Europese plek vrijkomt voor een eredivisionist. VZV start dit weekend met Dalfsen het gevecht om plek drie. Wanneer  bekerwinnaar Quintus het landskampioenschap aan VOC moet laten volstaat ook de vierde plaats voor het spelen in Europa.

Zo maakte VZV zonder te spelen een uitstekende week door. Keepster Amber Zomerdijk werd tijdens de bekerfinale uitgeroepen tot beste goalie van de eredivisie. Met een grote glimlach begroette de Noord-Hollandse de titel. Ze was positiecollega’s Esther de Vos (Quintus) en Kelly Hoffmans (V&L) te slim af.

Troostfinale
Zondagmiddag om 14:00 beginnen Dalfsen en VZV de strijd om plek drie. Op zaterdagavond 11 mei valt de beslissing in ’t Veld.

Debuut
In 2017 debuteerde VZV op het Europese toneel. In de Challenge Cup namen de rood-witten het op tegen Rocasa Gran Canaria. In zowel Spanje (18-32) als Noord-Holland (26-32) ging VZV ten onder.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie