Skip to main content

VZV en Velo spelen om het brons

Achter finalisten VOC en HC Groot Venlo gaan VZV en Velo vanaf zaterdag om het brons in de eredivisie spelen.

Advertentie

VZV had afgelopen weekend nog een kleine kans op de BOT, maar door de uitoverwinning van groepshoofd HC Groot Venlo op Kwiek maakte het resultaat van de Noord-Hollanders bij SEW niet meer uit. Net als in de eerste speelronde van de play-offs speelden VZV en de wit-blauwen gelijk: 29-29 (12-15).

Zeven minuten voor tijd kwam thuisploeg SEW voor het eerst op gelijke hoogte. De zevende van Denise Mol, Naomi Gooyers scoorde met VZV op bezoek even vaak, betekende de 26-26. In het slot zorgden jeugdinternationals Lynn Holtman en Lisa Hölscher voor de remise.

Topschutter van de derby werd Pien van der Geest met negen doelpunten. Aanstaande zaterdag start VZV in Wateringen het tweeluik om het brons.

Voor Velo stond er zaterdagavond met zes punten achterstand op titelhouder VOC niets meer op het spel. Peter Lotman van het AD zag de Zuid-Hollanders in Limburg met 23-29 zegevieren. De afzwaaiende sterkhouders Carmen Riepe (zeven goals) en Kirsten van Steenbergen (zes) vonden op de vloer van V&L het vaakst het net namens Velo.

Lees ook: HC Groot Venlo plaatst zich voor derde jaar op rij voor BOT

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie