Skip to main content

VZV moet vroeg bij de les zijn

By 3 januari 2022Buitenland, Voorpagina

In ’t Veld weinig tijd de oliebollen te laten zakken. Dit weekend speelt VZV al in de achtste finale van de EHF European Cup.

Advertentie

De eredivisie voor mannen laat nog even een week op zich wachten. Quintus en VOC treffen elkaar wel al over een aantal dagen. VZV wacht eerst een tweeluik in Europa.

Aan het einde van de midweek stapt VZV op het vliegtuig naar Spanje. In Zuid-Europa wordt twee keer in korte tijd tegen titelhouder Costa del Sol Malaga gespeeld.

Mercedes Castellanos
De Noord-Hollanders hebben ervoor gekozen het tweeluik bij de laatste zestien van de EHF European Cup helemaal in het onderkomen van Costa del Sol Malaga af te werken. De aanstaande opponent van VZV was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Quintus.

Advertentie

Bij Costa del Sol Malaga staat Spaans international Mercedes Castellanos onder de lat. De doelvrouw bereikte vorige maand op het WK in eigen land de halve eindstrijd. In het finaleweekend moest Castellanos na nederlagen tegen winnaar Noorwegen en Denemarken genoegen nemen met plek vier.

Romé Steverink
In de EHF European Cup hoopt VZV het seizoen meer glans te geven. In de eredivisie moet de formatie van Rolf Schulte genoegen nemen met de vierde plaats. Met 24 doelpunten is Romé Steverink de huidige topschutter in Europa van de wit-roden.

Programma VZV:
Vrijdag 7 januari 2022, 20:00, VZV – Costa del Sol Malaga
Zondag 9 januari 2022, 11:00, Costa del Sol Malaga – VZV

Ook competitiegenoot HandbaL Venlo heeft nog zicht op de kwartfinale van de EHF European Cup. De Noord-Limburgers, gedeeld eerste in de eredivisie, spelen op 14 en 15 januari in Servië.

Foto: FotoReza

Advertentie