Skip to main content

VZV overwintert in Europa, verlenging in Wognum blijft uit

By 20 november 2021Buitenland, Voorpagina

VZV heeft het voorbeeld van HandbaL Venlo gevolgd en overwintert in de EHF European Cup. De Noord-Hollanders hielden WHC Vardar vanavond op 26-26.

Advertentie

Een week geleden in Skopje kwam VZV op voorsprong. Door de 25-35 uitzege in Noord-Macedonië bleek de return in ’t Veld een formaliteit.

Een uur lang hielden VZV en WHC Vardar elkaar stevig in bedwang. Na 12-11 bij rust en 25-22 kwamen de gasten uit Skopje nog voor het einde van het uur op gelijke hoogte.

17-20
Romé Steverink (zes doelpunten) en Jane Kramer (vier) maakten tijdens het Europese feestje in ’t Veld de meeste namens VZV. Amber Zomerdijk kwam onder de lat tot 15 stops (44 procent).

SEW is vlak voor de laatste zestien uitgeschakeld door het Israëlische Maccabi Arazim Ramat. Na de nipte nederlaag van gisteren (24-26), leek de formatie van Arthur Langedijk bij 17-20 op weg naar de volgende ronde in het Europese bekertoernooi. Aan het eind kwam Maccabi Arazim Ramat op gelijke hoogte.

In januari
Na de 24-25 van Floor Smit wist SEW het laatste balbezit niet te verzilveren waardoor de verlenging in Wognum uitbleef. De blauw-witten zitten binnenkort niet in de koker voor de achtste finale. In januari mogen HandbaL Venlo en VZV weer in de EHF European Cup opdraven.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie