Skip to main content

VZV slaagt voor eerste test

By 3 november 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

De derby van Noord-Holland tussen SEW en VZV is gisteravond naar de gasten gegaan: 22-25. Daarmee is de ploeg uit ’t Veld geslaagd voor de eerste test in de eredivisie.

Advertentie

In de eerste vijf duels stond VZV nog tegenover de mindere goden in de competitie en liet het alleen op bezoek bij BFC een steekje vallen (28-28). In SEW trof de formatie van Rolf Schulte in Wognum de eerste concurrent om de bovenste plaatsen in de eredivisie.

In de eerste helft dicteerde VZV het spel. Met een poeier van afstand bepaalde rechteropbouwer Silvana Koppe de ruststand op 9-14.

Danique Boonkamp
Na de pauze sloeg SEW, waar Danique Boonkamp na een zware knieblessure haar langverwachte rentree in eigen huis maakte, terug. Via haar vijfde strafworp en goals van Eline Wit en Alyssa Alings stond het binnen vijf minuten opeens 14-14.

Advertentie

Het was Jane Kramer die VZV na de dip bij de hand nam en de gasten met vier doelpunten op rij weer wat lucht gaf (16-20). In het slotkwartier verrichte Amber Zomerdijk onder de vijandelijke lat een aantal bepalende stops waardoor SEW niet verder kwam dan 22-23.

Loodzwaar programma
Door de twee punten komt VZV, waar nieuweling Romé Steverink er vijf maakte, binnen op de tweede plaats op het hoogste niveau. De rood-zwarten hebben elf punten. SEW blijft steken op zeven.

Na de uitwedstrijd in Wognum staat VZV een loodzwaar programma te wachten. Aanstaande zaterdag gaan de dames van Schulte langs in Amsterdam bij landskampioen VOC. In de speelronde daarop staat de uitwedstrijd tegen Quintus op de agenda. Tussendoor komt VZV in Europa in actie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie