VZV volgt ook in 2024 voorbeeld van VOC

VZV en eredivisiekoploper VOC zijn 2024 gestart met een overwinning. De nummer drie uit ’t Veld zegevierde vanavond in de verre uitwedstrijd met V&L: 22-26.

De thuisploeg kon in de eerste helft mee met VZV. Anne Acampo en cirkelspeler Danee Steijns zetten V&L zelfs even op voorsprong (11-10).

Na rust (13-14) hadden de Limburgers veel meer moeite met het vinden van het net. Pas na de 13-18 van VZV’er Carmen van der Kroon maakte V&L de eerste van helft twee. Veerle Steijns bracht de spanning bij 18-20 even terug.

Tussen minuut 45 en 55 scoorde de thuisploeg helemaal niet. Vooral in de break-out nam VZV, via onder andere Meike van Splunter en Anna Buter, afstand. Pas na 18-25 reageerde de nummer acht van de eredivisie weer.

VOC kende in eigen huis geen enkele moeite met hekkensluiter E&O. Het werd 39-17 voor de Amsterdammers waardoor de landskampioen ook in het nieuwe jaar de nummer één blijft. Na veertien wedstrijden heeft VOC twee punten meer dan HC Groot Venlo en een voorsprong van vier punten op provinciegenoot VZV.