Skip to main content

VZV wint in Wateringen, ook SEW in rangordewedstrijd op voorsprong

Achter finalisten VOC en HC Groot Venlo spelen zes eredivisionisten tot en met volgende week zaterdag rangordewedstrijden. Drie ploegen zijn gisteravond op voorsprong gekomen.

Advertentie

Door de 27-28 van Josien van den Hoek (foto) besliste VZV in de slotminuut de uitwedstrijd bij Velo. De Noord-Hollanders stonden in Wateringen halverwege met vijf voor (9-14). Na drie kwartier maakte Carmen Riepe namens Velo alweer gelijk, 21-21, waarna het publiek een spannend slot voorgeschoteld kreeg.

De derde plaats in de competitie lonkt voor VZV dat ook in de reguliere competitie voor Velo eindigde. Over een week is de return in ’t Veld.

Mol en Veltrop
De kans is groot dat buur SEW vijfde van Nederland gaat worden, want de wit-blauwen zetten gisteravond Quintus op grote afstand. Het werd 37-24 (19-14) voor SEW. Denise Mol (acht doelpunten), Eline Veltrop en Phoebe Muller (beiden zeven) waren in Wognum op schot.

Advertentie

V&L legde de basis van de thuiszege op Kwiek, 29-25, voor rust. Na dertig minuten was het verschil tussen de nummers zeven en acht van de eredivisie al negen treffers (16-7). De Limburgers kunnen het karwei over zes dagen in Raalte afmaken.

27-25
In de slotfase in Geleen kwam Kwiek even terug tot twee waardoor de rood-zwarten nog niet uitgespeeld zijn. De achtste van jeugdinternational Paris Scholten betekende de 27-25. Namens thuisploeg V&L maakte Danee Steijns er eentje minder: zeven.

Uitslagen rangordewedstrijden:
Velo – VZV 27-28
SEW – Quintus 37-24
V&L – Kwiek 29-25

Programma 25 mei
19:00 VZV – Velo
19:00 Quintus – SEW
19:00 Kwiek – V&L

Foto:

Advertentie