Skip to main content

VZV wint uit wel van Quintus en blijft ongeslagen in 2024

By 21 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Wat in 2023 niet lukte, is VZV in het nieuwe kalenderjaar wel in geslaagd: winnen van Quintus. In Kwintsheul werd het gisteravond 28-31 voor de nummer drie van de eredivisie.

Advertentie

Voor rust sloeg de thuisploeg nog een gaatje van drie. Van afstand tekende Jara Datthijn voor de 18-15 voor Quintus. Nog voor het rustsignaal dichtte VZV het gat (18-18).

In de eerste competitiemaand zegevierden de Zuid-Hollanders nog in ’t Veld. Het heenduel tussen VZV en Quintus eindigde toen in 30-33.

Na de pauze had VZV gisteravond het betere van het spel. Fouten van Quintus werden door de bezoekers uit Noord-Holland in de omschakeling afgestraft. Na Meike Kruijer scoorde ook linkerhoekspeler Anna Buter: 19-24.

Tot de laatste minuut gaf Quintus, met oud-trainer van VZV Rolf Schulte op de bank, alles. Twee keer weer Datthijn zorgde voor spanning in Kwintsheul. Na de 28-29 besliste Lisa Hölscher het eredivisieduel in het voordeel van de gasten uit ’t Veld.

Het is alweer zege drie in 2024 voor de ploeg in het zwart-rode uittenue. Door de ongeslagen status in het nieuwe jaar volgt VZV titelkandidaten VOC en HC Groot Venlo op de voet.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie