Skip to main content

Waar kan de EK-selectie nog aanvulling gebruiken?

By 19 december 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Waar staat het stevig en op welke positie wil bondscoach van de Oranjemannen Staffan Olsson meer zekerheid inbouwen? De Zweed gaat zijn EK-selectie nog uitbreiden: van zestien naar uiteindelijk achttien in Duitsland.

Advertentie

Doel: Bart Ravensbergen en Arjan Versteijnen
Geen wijzigingen binnen het keepersgilde, want Ravensbergen en Versteijnen deden het ook samen op het afgelopen WK. Voor de talentvolle Volendam-goalie Evan de Lange komt het Europees kampioenschap te vroeg.

Linkerhoek: Rutger ten Velde en Kaj Geenen
Geenen vult het gat dat de gestopte Jeffrey Boomhouwer heeft achtergelaten. Hij krijgt samen met Ten Velde de voorkeur boven Donny Vink en de huidige topschutter van BENE-Leagueclub Sporting Pelt: Tommie Falke.

Linkeropbouw: Dani Baijens, Ivar Stavast en Jorn Smits
Baijens is tijdig terug van een handbreuk. Ook Stavast, die net als Baijens als spelmaker ingezet kan worden, en Smits waren er begin dit kalenderjaar bij in Polen en Zweden. Laatstgenoemde is de meeste schutter van de drie.

Advertentie

Middenopbouw: Luc Steins en Thomas Houtepen
Debutant Houtepen kan drie weken lang afkijken bij PSG’er Steins. Ook dit EK is de Limburgse middenopbouwer de belangrijkste troef van bondscoach Olsson.

Cirkelloper: Samir Benghanem, Tim Claessens en Lars Kooij
De selectie van Benghanem is goed nieuws voor Olsson, want de cirkelspeler ontbreekt door knieklachten al weken bij Aalsmeer. Waar Claessens op gaat voor zijn eerste eindtoernooi met de nationale ploeg, heeft Kooij al eens op een EK gespeeld.

Rechteropbouw: Niels Versteijnen
Door afwezigheid van Kay Smits (hartspierontsteking) en Tom Jansen (kruisbandblessure) geeft de rechteropbouwpositie in aanloop naar het EK de grootste zorgen. Komt er nog een linkspoot bij? Gelukkig maakt Versteijnen in de Bundesliga een heel sterke indruk.

Rechterhoek: Bobby Schagen en Alec Smit
De aanvoerder van Oranje krijgt volgende maand gezelschap van Smit. De hoekspeler van het Deense SønderjyskE is na een zware knieblessure helemaal terug. Dat betekent dat Rob Schmeits van LIONS, nog wel actief op het wereldkampioenschap in januari, is afgevallen.

Verdediging: Robin Schoenaker
De belangrijkste kracht in het centrum van de Nederlandse verdediging: Schoenaker. Moet de samenwerking gaan zoeken met maatje Benghanem, Claessens en Kooij.

Foto: FotoReza

Advertentie