Skip to main content

“We komen elkaar aan het einde nog eens tegen”

By 9 november 2021november 11th, 2021Achtergrond, Artikelen, BENE-league, Competities, Voorpagina

Wat tegen Visé wel lukte, liep uit bij LIONS en in eigen hal tegen Volendam niet goed af voor Aalsmeer. Een zege in een topduel. Pepijn Michielsen (24) heeft in de week voor de kraker in de BENE-League tegen Achilles Bocholt geen last van stress.

Advertentie

Dat het wel even heeft gedonderd na de 27-28 nederlaag van Aalsmeer tegen rivaal Volendam, verzekert Michielsen: “Daar wordt op de maandag nog wel even stevig over gepraat. Er wordt vaker gezegd dat we een ploeg zijn voor finales, maar deze heeft ons wel eventjes door elkaar geschud.”

De landskampioen uit de bloemenstad moet het in de BENE-League doen met plaats vier. Het gat met koploper LIONS is na negen duels vijf punten. “We zijn nog te wisselvallig”, vertelt Michielsen. “We zoeken nog naar de finalevorm. Maar in Aalsmeer maken ze zich in november niet heel druk. De competitie duurt nog lang, wordt vaak gezegd. Ik hoor dan dat we er in de lente moeten staan.”

Rol in de dekking
Na twee seizoenen bij Aalsmeer gaan de oren van Michielsen niet meer klapperen bij dit soort uitspraken. Hij kwam in 2019 over van eredivisionist Hellas. “Toen heb ik nog wel eens raar opgekeken als er soms schouderophalend werd gesproken over een competitienederlaag. Sinds 2018 laat Aalsmeer zien dat de ploeg er staat als de prijzen worden verdeeld. Al moet niet gedacht worden dat we geen lering trekken uit mindere wedstrijden en fouten.”

Advertentie

In Den Haag was Michielsen in het blauw-wit van Hellas een van de belangrijkste schakels. In balbezit en zonder. Bij Aalsmeer blijft zijn rol voornamelijk beperkt tot verdedigen. “In het begin even wennen. Ik heb altijd gezegd niet een uur achter iemand te willen staan, maar daar heb ik in de BENE-League geen moeite mee. In Vaidas Trainavicius heb ik een heel goede concurrent. Ik heb geleerd in het middenblok van waarde te zijn”, legt Michielsen uit. “Op de training leg ik me er niet bij neer.”

Spieken bij Dario Polman
“Ik loop mee in de omschakeling. De tweede fase. Daarin wil ik nog betere keuzes maken. Soms raken we juist dan de bal kwijt of vertragen we terwijl er een kans op een makkelijk doelpunt is. Ik kijk graag naar Dario Polman van Bevo. Hij bepaalt het tempo van een wedstrijd. Dat hoop ik tijdens finaleweken ook bij Aalsmeer te kunnen doen”, klinkt de Noord-Brabander van Aalsmeer vastberaden.

De Final4 van de BENE-League is het mikpunt van Aalsmeer. Dit weekend komt titelhouder Achilles Bocholt op bezoek en hoopt Michielsen iets te laten zien. “Of ik in topduels een negatieve trend bij Aalsmeer zie? Nee, ik geloof dat het niveau hoog is en dat wedstrijden dan beide kanten op kunnen vallen. Na verlies staan oudere jongens op en volgen de jongeren. Dat heb je soms nodig. We komen elkaar aan het einde nog eens tegen.”

Foto: FotoReza

Advertentie