Skip to main content

“We zeiden voor de wedstrijd: f*ck alles”

De rust is wedergekeerd. Met een fikse reset draait onze website weer, nadat de server het begaf na de stunt van Nederland tegen Brazilië. Het besef is daar: Oranje staat in de halve finale van de Olympische Spelen. 

Advertentie

“Ze zeggen wel eens: je moet pieken op het juiste moment”, vertelt Estavana Polman kort na de wedstrijd tegen NOS-commentator Van der made. “Ik denk dat we dat gedaan hebben. We stonden er weer als team. We zeiden voor de wedstrijd: fuck alles. Schijt aan. We beginnen weer opnieuw, vandaag is weer een nieuwe kans. We hebben niet al te best gespeeld, maar we moeten nu. Het is nu. We staan er gewoon weer. En hoe”.

Bijzonder bezoek
De avond voor de kraker tegen het thuisland kreeg Nederland bezoek in van surfer Dorian van Rijsselberghe (twee keer goud) en judoka Edith Bos (een keer zilver, twee keer brons). Beide topsporters kwamen de dames van Groener en Portengen vertellen niet te vergeten te genieten van het moment. Mede door de inspirerende woorden van de landgenoten werd Brazilië ouderwets op een pak slaag getrakteerd (23-32).

“We staan er gewoon weer. En hoe”

Donderdag wacht Frankrijk in de halve finale. “We gaan ons weer voorbereiden”, verzekert Polman. “Volgende wedstrijd moeten we weer deze wedstrijd vergeten. Elke dag is een nieuwe kans. Die gaan we gewoon pakken. Het teamgevoel zit goed. We genieten. Het is ongelofelijk. Dit is weer het Nederlands team”. In de laatste minuten van het duel tegen het thuisland kreeg Oranje het thuispubliek muisstil.

Primetime: 20:30
Om 20:30 wordt gespeeld tegen de Fransen. De valse start van Oranje aan het begin van de Spelen (14-18). Maar toen had Oranje nog niet van een topland gewonnen. Toen was de flow nog niet teruggekeerd. De andere halve eindstrijd gaat tussen Rusland en Noorwegen (vrijdagnacht 01:30).

Foto: Tina KolthofAdvertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    820554 743598I truly treasure your piece of work, Great post. CHECK ME OUT BY CLICKING MY NAME!!! 409838