Skip to main content

“We zijn er morgen maar voor één ding”

Als Rutger ten Velde (26) morgenavond in Almere met Griekenland op bezoek weer tien maakt, komt Oranje een heel eind. Voor het eerst kan de nationale ploeg een EK-kwalificatiefase op plaats één in de poule afsluiten.

Advertentie

In Hasselt deed de linkerhoekspeler van het Duitse TuS N-Lübbecke thuisland België pijn. “Mijn rol bij het Nederlands team is door de jaren heen groter geworden”, legt Ten Velde uit. In januari zwaaide positiegenoot Jeffrey Boomhouwer af als international. “Ben blij dat, dat woensdagavond goed heeft uitgepakt. Natuurlijk is het leuk dat je veel voor de ploeg kan betekenen door te scoren.”

Door de uitoverwinning (23-28) staat Nederland eerste in EK-kwalificatiegroep 5. Een zege op Griekenland volstaat morgenavond om geschiedenis te schrijven. Nog nooit heeft Oranje een kwalificatiereeks op de eerste plaats afgesloten. “Maar ik verwacht een zware wedstrijd. De Grieken zijn onvoorspelbaar.”

Savvas Savvas
Tegen de aanstaande opponent ging de formatie van de Zweedse bondscoach Staffan Olsson in 2022 nog ten onder (32-28). “Ze spelen heel snel, zijn sterk in de één-tegen-één en hebben met Savvas Savvas een sterke schutter die in de Bundesliga speelt. Daar moeten we een scherpe dekking tegenover zetten”, deelt Ten Velde.

Waar Savvas het shirt draagt van ASV Hamm-Westfalen, is de Arnhemmer momenteel met TuS N-Lübbecke actief op het tweede niveau van Duitsland. Met nog zeven speelrondes te gaan kan Ten Velde nog omhoog, want zijn club staat op een gedeelde tweede plaats in de tweede Bundesliga.

Poulewinnaar?
“We zijn er morgen maar voor één ding”, wil de linkerhoekspeler van de Oranjemannen duidelijk maken. “Dat is de eerste plaats en als we winnen is dat doel gehaald. Zo gaan we de wedstrijd dan ook in. We willen poulewinnaar worden.”

Foto: FotoReza

Advertentie