Skip to main content

”We zijn geen underdog meer”

PETER LOTMAN – Den Haag – De Nederlandse handbalsters beginnen morgen aan het WK in Denemarken. De regio Den Haag is met Marieke van der Wal (Quintus), Sanne van Olphen (Toulon), Yvette Broch (Györ) en Danick Snelder (Thüringen) goed vertegenwoordigd in de selectie van bondscoach Henk Groener. We vroegen de 26-jarige, linkshandige Sanne van Olphen, afkomstig uit een fameuze Haagse handbalfamilie, naar de kansen van Oranje.

Advertentie

Je was in de voorbereiding tijdens de Möbelringen Cup een klasse apart. Tien doelpunten tegen Noorwegen. In topvorm dus?

Sanne van Olphen (49 interlands, 86 doelpunten): ,,Het ging onwijs goed. Ik werd steeds gelanceerd vanaf de rechteropbouw en die ballen vlogen er bijna allemaal in. 10x raak uit 12 pogingen. Ik voel me fit en dat geldt voor het hele team. Weinig blessures. Dat was tijdens het vorige WK in Servië anders.”

Dat belooft dus wat. Veel druk daardoor op de ploeg?

,,Tijdens het EK hebben we bewezen dat we ook van de toplanden kunnen winnen. Het moet nu gebeuren. We leggen ons daarmee veel druk op, maar we zijn allemaal een jaartje ouder en hebben meer ervaring. De meesten van ons spelen in sterke buitenlandse competities. Sommigen zelfs regelmatig in de Champions League. Dan moeten we durven zeggen dat het voor ons een heel goed WK gaat worden.”

Advertentie

Van Hellas via Sonderjysk naar Toulon. Blij weer even terug te zijn in Denemarken?

,,Gaaf. Denemarken is een echt handballand. Altijd veel publiek en geweldige sfeer. Een aantal van ons kent de Deense competitie goed. Is altijd leuk om bekenden tegen te komen. Het is ook lekker handballen hier. Lijkt in alles op Nederland.”

Tegen China, Angola, Zweden, Cuba en Polen. Hoe liggen de kansen?

,,Zweden is de sleutelwedstrijd. Die zijn het sterkste. Polen is ook goed. Angola speelt een heel ander speltype. Altijd lastig. Maar tegen alle landen hebben we een goede kans. Wij zijn geen underdog meer.”

Peter Lotman / AD HAAGSCHE COURANT

 

Foto: Jaap van der Pijl, handbalfoto.nl 

Advertentie

Join the discussion 3 Comments