Skip to main content

“We zijn op een moment aangekomen dat het moet gaan gebeuren”

Het Nederlands damesteam staat aan de vooravond van het WK. Een WK waar de ploeg veel van verwacht. Op het vorige EK werd de ploeg van bondscoach Henk Groener nog verrassend 7de, nu wil de ploeg meer.
“We kunnen dat ook gewoon”, vertelt Jessy Kramer tegen handbal.nl. “We hebben goede wedstrijden gespeeld in Kroatië. Gewonnen van Duitsland, gelijk tegen Zweden. Nu zijn we weer een jaartje ouder. De meiden spelen in goede competities waarvan een aantal zelfs Champions League spelen.”
De Noord-Hollandse ziet het als een voordeel dat het toernooi in Denemarken wordt gehouden.
“Het leeft enorm daar. De mensen daar zijn echte liefhebbers. Ik ben benieuwd, maar verwacht inderdaad een hele leuke sfeer. Het is ook lekker met het eten bijvoorbeeld. Net als in Nederland een beetje. Het voelt meer als thuis dan als je een toernooi in Servië of Kroatië speelt. Het is vertrouwder, ook natuurlijk omdat veel meiden het land en de speelsteden kennen.”

Advertentie

Een belangrijk aspect zal het omgaan met het fysieke spel van vooral de Oostbloklanden worden. Op het EK in Kroatië werd de ploeg letterlijk uit de wedstrijd geslagen door Montenegro.
“Veel landen hebben speelsters die iemand koste wat kost naar de grond maaien. Alles om een doelpunt te voorkomen. Ik vind dat wij soms nog wat te lief zijn. Kijk naar de EK vorig jaar tegen Zweden. Die laatste bal in de laatste seconde die er nog in vloog. We laten het soms nog net gebeuren. Zij knallen iemand neer. Misschien moeten we wat gemener zijn soms. Maar net zo gemeen als Montenegro? Sorry, maar zo will je toch niet zijn? We kunnen af en toe nog wel iets harder zijn. Maar de neiging om iemand heel hard aan te pakken, hebben wij niet zo als sommige andere landen. Zo is het nou éénmaal. Het ligt niet in onze aard om iemand agressief neer te halen” aldus Kramer.

Nederland speelt in Denemarken in een poule met Angola, Zweden, China, Polen en Cuba. Een mix van verschillende speelstijlen dus. “Angola is onberekenbaar, zij spelen een heel ander type spel dan wij gewend zijn. We spelen er nooit tegen. Dat kan voor ons lastig zijn. Ook Polen heeft zich goed ontwikkeld. De sleutelwedstrijd zal de wedstrijd tegen Zweden worden denk ik. Het is zaak om zo hoog mogelijk te eindigen zodat we de nummer 4 uit poule A treffen. In die poule zitten sterke landen als Denemarken, Hongarije en Servië. Het zou niet slecht zijn als we die ontlopen.”

 

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 2 Comments

  • Good information. Lucky me I recently found your site by accident (stumbleupon). I’ve saved as a favorite for later!|

  • Visa Mali schreef:

    I don’t even understand how I stopped up here, but I thought this post was good. I don’t realize who you might be however definitely you are going to a well-known blogger when you are not already. Cheers!|