Skip to main content

Week voor EK verliest Nederland van Egypte

By 4 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Een week voor de start van het EK heeft Nederland de eerste oefenwedstrijd in de Golden League nipt van Egypte verloren. Het werd vanavond in Kopenhagen 30-28.

Advertentie

Na 10-9 voor de kampioen van Afrika kwamen de Oranjemannen in de Deense hoofdstad aan de goede kant van de score terecht. Invaller Iso Sluijters, laat aan de EK-selectie toegevoegd, maakte er twee op rij. Met een block zorgde de ingevlogen Eindhovenaar er vlak voor het rustsignaal ook voor dat het 13-15 bleef.

Bondscoach Staffan Olsson benutte de openingspartij van de Golden League om bijna al zijn EK-gangers aan het werk te zetten. Zo maakten Samir Benghanem, Lars Kooij en Tim Claessens allen beurten op de cirkel. Bij Niko Blaauw en debutant Janik van Zundert bleef het trainingsjasje heel het uur aan.

Broers Versteijnen
Aan het begin van de tweede helft liep Nederland uit. De vijfde van Niels Versteijnen betekende de 16-20. Daarna bleef de rechteropbouwer van TBV Lemgo in het vervolg van de oefenpot met Egypte geblesseerd aan de kant. Dat was voor tweelingbroer Arjan Versteijnen het signaal om de nationale ploeg met enkele stops in de wedstrijd te houden.

Bij 21-21 stond het voor het eerst weer gelijk en het slotkwartier was voor Egypte. Een gaatje in Afrikaans voordeel (28-26) konden de Oranjemannen niet dichtten.

Kanaal 13
Morgen heeft de ploeg van Olsson en assistent Wai Wong rust. Op zaterdagmiddag (13:20) wordt tegen Noorwegen geoefend. Dat duel is op kanaal 13 van Ziggo Sport te zien.

Foto: FotoReza

Advertentie