Weer brons Oranje op WK

Nederland heeft net als twee jaar geleden brons op het WK Beach Handball gepakt. In de troostfinale in China rekende Oranje vanochtend met Denemarken af: 2-0.

De eerste set in Pingtan ging met 19-18 naar de ploeg van Peter Portengen en assistent Léon Budé. Oranje kwam terug van 10-14 en na 18-18 scoorde Anna Buter de golden goal.

De aanvaller van Nederland was ook in de tweede set belangrijk. In de strijd om brons was Buter in totaal goed voor liefst 23 punten.

Ook na rust deden Nederland en Denemarken, tijdens de eerste wedstrijd op het WK nog met 1-2 te sterk voor de Oranjedames, weinig voor elkaar onder. Twee minuten voor tijd maakte de pas 17-jarige doelvrouw Tess Jansen een belangrijke dubbel stop. Aan de overkant vond Manon Zijlmans de kruising.

Bij 22-20 nam Denemarken met nog dertien seconden op de klok een time-out. De laatste poging van de tegenstander ging naast waarna de dames van Portengen de medaille vierden.