Skip to main content

Weer nederlaag Oranje op WK

By 9 december 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nederland heeft zich niet kunnen herpakken na de nederlaag tegen Duitsland. In het tweede duel in de hoofdfase op het WK in Japan was Denemarken te sterk voor de Oranjedames: 27-24. 

Advertentie

Voor rust zette Nederland slechts negen van de 25 doelpogingen om in een treffer. Na 9-4 tekende Angela Malestein voor de 11-9.

In de tweede helft (14-9) verdedigde Denemarken lang een marge van vijf goals. Lois Abbingh en Larissa Nusser waren verantwoordelijk voor de aansluiting (21-20).

Slordig
In het vervolg sprong de nationale ploeg slordig om met het balbezit. Twee minuten voor tijd besliste de Noord-Europese opponent het duel door onder druk de 26-23 te scoren.

Door de nederlaag wordt het met nog één speelronde te gaan heel spannend in groep 1 van de hoofdfase op het wereldkampioenschap. Alle zes landen maken nog kans om in de top-2 te eindigen en zich zo te plaatsen voor de halve finale in Kumamoto. Ook Servië dat eerder vandaag stuntte tegen Duitsland (28-29).

Zuid-Korea
Later vandaag spelen Noorwegen en Zuid-Korea nog tegen elkaar. Morgen heeft Nederland een rustdag. Op woensdagochtend, 7:00 Nederlandse tijd, neemt Oranje het op tegen de kampioen van Azië.

Tussenstand hoofdgroep 1:
1. Duitsland 4-5
2. Nederland 4-4
3. Noorwegen 3-4
4. Servië 4-4
5. Denemarken 4-3
6. Zuid-Korea 3-2

Foto: FotoReza

Advertentie