Skip to main content

Weer ontvangt Rapiditas een BENE-Leagueploeg: “We moeten een topdag hebben”

By 5 februari 2024februari 7th, 2024Beker, Competities, Eerste Divisie, Voorpagina

Een jaar geleden met Volendam op bekerbezoek kon Rapiditas een kwartier mee en woensdagavond in de achtste finale tegen Aalsmeer hoopt trainer/coach Osvaldo Gomes dat de koploper van de eerste divisie het langer spannender kan houden. “Ik denk dat Rapiditas een aanwinst voor de eredivisie kan zijn.”

Advertentie

Samen met Aristos is de hoofdmacht uit Weert verwikkeld in de strijd om de titel. “En daarmee promotie naar de eredivisie. Vorig jaar waren we nieuw in deze competitie en werden we meteen derde. Nu staan we al vijftien van de achttien weken bovenaan. Dan moet je roepen dat je kampioen wil worden”, aldus trainer/coach Gomes. 

Via DFS Arnhem kwam hij vijf jaar geleden bij Rapiditas terecht. “Toen nog een tweede divisionist. Er werd wel aan me gevraagd waarom ik voor dat project koos, maar nu we op de drempel van de eredivisie staan denk ik dat ze me beter begrijpen. Het leukste is dat we met jongens uit de buurt zijn gaan klimmen. De gasten wonen tien minuten van de hal. De teamfoto van enkele jaren geleden is hetzelfde als die van nu.”

99 van de 100 keer verlies
Voor het tweede jaar op rij heeft regiowinnaar Rapiditas zich geplaatst voor het landelijke bekertoernooi. “Je wilt de zaal zo vol mogelijk hebben. Dat is leuk voor de jongens”, weet Gomes. De tegenstander? BENE-Leagueploeg Aalsmeer. “Als we honderd keer tegen ze spelen, verliezen we er 99. Het zou top zijn als we allemaal kunnen pieken. Dan ben ik benieuwd hoe lang we het volhouden. Zij spelen twee klassen hoger. We moeten een topdag hebben.”

Advertentie

Na negentien speelrondes in de eerste divisie staat Rapiditas eerste. Het verschil met runner-up Aristos is slechts twee punten. “We winnen veel en dus is de sfeer goed, maar ik ben niet zeker of we de titel over de streep kunnen trekken. Soms gaat het met de hakken over de sloot. Daarbij lopen bij Aristos veel voormalig eredivisiespelers rond. We moeten er hard voor blijven werken.”

Klaar voor de volgende uitdaging?
“Ik denk dat Rapiditas een aanwinst voor de eredivisie kan zijn”, vervolgt de trainer/coach van de Limburgers. “De organisatie aan de mannenkant staat steeds sterker. Het tweede speelt in de hoofdklasse. Toen ik kwam waren ze nog actief op afdelingsniveau. Verder is onze A-jeugd de nummer vijf van de landelijke jeugddivisie. Het bestuur ziet het vlaggenschip dan ook graag omhoog gaan.”

Toekomstmuziek. Eerst hoopt Gomes dat Rapiditas met Aalsmeer op bezoek in het juiste ritme kan komen. “Zij hebben ook twee armen en benen. Ze kunnen er meer mee, want ze trainen vaker, maar we gaan alles geven. Ben benieuwd wat de ploeg in een jaar tijd heeft geleerd. Zijn we klaar voor een volgende uitdaging? Voor de omgeving is het net als een jaar geleden tegen Volendam een gaaf event.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie