Weer wint HSG Bensheim/Auerbach van Borussia Dortmund

By 26 februari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Weer heeft HSG Bensheim/Auerbach van Borussia Dortmund gewonnen. In de Bundesliga werd het gisteravond 25-29 voor de middenmoter.

De bezoekers bogen een achterstand bij rust (12-16) tegen de nummer drie van Duitsland in de tweede helft om. Myrthe Schoenaker (links op de foto) maakte er op de vloer van Borussia Dortmund zeven.

Ook in de DHB Pokal liet HSG Benshem/Auerbach de formatie van Henk Groener al struikelen. Namens de thuisploeg scoorde Zoë Sprengers tevergeefs vier keer en maakte Harma van Kreij na een knieblessure haar entree.

23-38 tegen SU Neckarsulm
Titelhouder SG BBM Bietigheim en Thüringer HC, runner-up in de Bundesliga, hebben het gat met Borussia Dortmund vergroot. Eerstgenoemd team klopte in speelronde zestien SU Neckarsulm: 23-38 (11-19). Kelly Dulfer scoorde zes keer, Annefleur Bruggeman maakte voor SU Neckarsulm vier uit vier.

Mede door zes treffers van Nathalie Hendrikse heeft Thüringer HC twee punten overgehouden aan het thuisduel met TuS Metzingen (34-29). Het HSG Bad Wildungen Vipers van landgenoot Tessa Bremmer heeft hekkensluiter VfL Waiblingen verslagen: 35-23.