Skip to main content

Weerbaarheid Oranje wordt in Spanje op de proef gesteld

By 12 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na de bijna perfecte walk-over tegen Kazachstan (15-61) kreeg Oranje op het WK in Spanje een domper te verduren, omdat aansluitend Zweden Europees kampioen Noorwegen op 30-30 wist te houden. Op het wereldkampioenschap wordt de weerbaarheid van de nationale ploeg stevig op de proef gesteld.

Advertentie

Op het gewonnen WK in Kumamoto verloor Nederland liefst drie keer en mocht het aan het einde van de rit toch de wereldbeker omhoog houden. Twee jaar later in Spanje kan het na één nederlaag wel eens gedaan zijn met de formatie van interim-bondscoach.

Voor de goede orde: de Oranjedames zijn op het WK nog ongeslagen. Van Puerto Rico, Oezbekistan, Roemenië en Kazachstan werd gewonnen. Tegen laatstgenoemd land boekte Nederland de grootste overwinning ooit op een WK.

Messcherp tegen Kazachstanen
Alleen van Zweden heeft de nationale ploeg niet weten te winnen. Na 13-18 achter werd het 31-31. Na de stroeve overwinning op Roemenië, bij 31-30 liep het net goed af, toonde de titelhouder zich tegen de sneue Kazachstanen messcherp. Doelbewust en taakgericht.

Advertentie

De achttien en veertien doelpunten van respectievelijk Bo van Wetering en Dione Housheer hebben door de remise tussen Zweden en Noorwegen minder waarde gekregen. De ontknoping in hoofdgroep 2 zal niet zoals verwacht een doelsaldoduel worden. Nederland moet tegen Noorwegen presteren.

Één rustdag
De tot aan gisteravond onaantastbare Noorse dames leken in Spanje op de linkerbaan op weg naar de kwartfinale van het WK. Maar door de puntendeling moet Noorwegen maandagavond om 20:30 tegen de Oranjedames aan de bak om in de top-2 van de poule te eindigen.

Oranje heeft één rustdag om opnieuw op te laden en moed bij elkaar te rapen. Helemaal in het groene om een nieuw mikpunt te raken. Opgekrabbeld en in bloedvorm kan Nederland door tegen Noorwegen overeind te blijven de laatste acht van het wereldkampioenschap halen.

Foto: IHF

Advertentie