Skip to main content

Welke eredivisieploeg wordt de medesprinter van Tachos: Quintus, BFC of toch WHC/Hercules?

By 31 augustus 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Terug uit de BENE-League en met nog een veel sterkhouders aan boord begint Tachos aanstaande zaterdag de titelrace in de eredivisie als favoriet. Welk team wordt de medesprinter van de Waalwijkers?

Advertentie

Basisspelers als Luc van Ommen, Michiel de Folter en Max Voermans zijn Tachos trouw gebleven. Dat maakt de groen-zwarten meteen titelkandidaat. Tel daar talenten en versterkingen, een week geleden vond Christiano Olivacce nog zijn weg naar Noord-Brabant, bij op. Welke club kan Tachos bijbenen?

De runner-up van vorig seizoen Quintus heeft in de lente een jasje uitgedaan. Routiniers Marc de Vreede en Rick van Ravesteijn zullen gemist worden en Jordi van Erp is weer thuis bij competitiegenoot Dynamico. Gelukkig heeft Neso Saponjic Marnix Roos en Ricardo Holman weten te overtuigen in het wit-groen terug te keren binnen de lijnen.

Wat kan de nieuwe club van trainer/coach Richard Curfs BFC brengen? Talent Jur Eussen heeft zijn weg naar samenwerkingspartner BFC gevonden. In Beek zal nog meer naar ervaren krachten als Jordi Cremers, Jeroen Croonen (foto) en Martijn Meijer geloerd worden.

Advertentie

Vanuit Den Haag moet misschien wel het meeste rekening gehouden worden met WHC/Hercules dat zich in augustus nog heeft weten te versterken met doelman Lars Hemmes en de van Aalsmeer overgekomen rechteropbouwer Stan Zwinkels. Waar stadgenoot Hellas een herstart moet maken, topscorers Martijn Poot (Hubo Handbal) en Twan KlompƩ (Volendam) hebben een stapje gemaakt, kan WHC/Hercules als gevaarlijke uitdager gezien worden.

E&O en DFS Arnhem zaten vorig seizoen aan het elastiek. Beide teams openen aanstaande zaterdagavond de competitie tegen elkaar in Emmen.

Programma eredivisie 2 september:
19:00 BFC – Watersley R+D Handball
19:00 E&O – DFS Arnhem
19:00 Tachos – Vrone/Berdos
19:00 Dynamico – Feyenoord
20:00 WHC/Hercules – Bevo 2
20:00 Quintus – PSV

Programma 3 september:
14:00 Volendam 2 – Hellas
15:00 Aalsmeer 2 – EHC

Foto: FotoReza

Advertentie