Skip to main content

Welkome stunt Wilhelmshavener HV

In de strijd tegen degradatie uit de tweede Bundesliga heeft het Nederlands getinte Wilhelmshavener HV voor een stunt gezorgd. Zaterdagavond werd runner-up HSC 2000 Coburg geklopt door de laagvlieger: 29-27.

Advertentie

Met vijf goals had Bartek Konitz een mooi aandeel in de zege. De oud-international, die ook uitkwam voor Polen, is in de winter aangetrokken om de weg naar boven in te slaan.

Bij rust keek Wilhelmshavener HV nog tegen een achterstand aan (13-16). Onder meer door drie treffers van Duncan Postel en Rutger ten Velde kwamen de rood-blauwen aan de goede kant van de score terecht.

Door de zege blijft Wilhelmshavener HV op de gevaarlijke achttiende plaats staan, maar vindt het aansluiting met de brede middenmoot. Zo heeft de veilige nummer twaalf, HSV, slechts vier punten meer. Er worden nog twaalf duels gespeeld.

Geen winstpartij voor Jorn Smits. TV Emsdetten ging met 35-31 ten onder bij promovendus TSV Bayer Dormagen. De international prikte vijf keer raak. Ook Jort Neuteboom scoorde vijf keer. Dat deed hij namens EHV Aue.

Foto: FotoReza

Advertentie