Skip to main content

Wereldkampioen Bont keert als trainer/coach terug bij Volendam

By 26 februari 2024februari 29th, 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Wereldkampioen Debbie Bont (33) keert terug bij Volendam. De oud-international wordt in het nieuwe seizoen de trainer/coach van de damesploeg.

Advertentie

In dienst van Metz Handball zette Bont een jaar geleden een punt achter haar carrière. Vanaf de zomer gaat ze aan de slag bij de club waar ze tot 2007 speelde.

In Oostenrijk bij UHC Salzburg heeft de voormalig rechthoekspeler dit seizoen ervaring opgedaan als trainer/coach. Bont op de website van Volendam: “Dankzij Salzburg kon ik ook direct na mijn actieve carrière starten met de HT4-opleiding. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

“Ik ben ook ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten en successen die ik heb mogen ervaren in Oranje en bij diverse topclubs in grote landen als Duitsland, Denemarken en Frankrijk”, vervolgt Bont. “Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, waarbij ik mijn passie voor handbal kan overdragen aan de talenten van de toekomst.”

In het vissersdorp volgt Bont, die in 2019 goud pakte op het WK in Japan, Zsigmond Makay op. Na twee seizoenen neemt hij in de lente afscheid bij de huidige nummer tien van de eredivisie. De oranje-zwarten zijn veroordeeld tot het spelen van de play-downs.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie