Skip to main content

WHC/Hercules niet verder met De Koning/Rijkens

Eredivisionist WHC/Hercules gaat niet verder met het trainersduo Bart de Koning/Richard Rijkens. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De Koning en Rijkens zijn bezig aan hun tweede seizoen bij WHC/Hercules en hadden er graag nog een derde jaar aan vast geplakt. De Haagse eredivisionist gaat de training en coaching van de hoofdmacht op een andere manier invullen.

Voorzitter Swikker
Voorzitter van Hercules Martin Swikker: “Er staat momenteel een representatief jong eerste team, wat nog verder kan doorgroeien. Naast die jeugdige groep komt er ook een talentvolle lichting over naar de senioren en beschikken de hoogste jeugdteams over veel potentie. Wij kiezen ervoor om naast het eerste ook meer focus te leggen op die groepen om in de toekomst succesvol te blijven.”

“Het team is groeiende en de resultaten in de tweede helft van de competitie bewijzen dat. Wij zien dat terug tijdens de trainingen en in de wedstrijden. We hadden graag meegemaakt wat onze inbreng en het harde werken voor het komend seizoen hadden kunnen betekenen”, aldus De Koning en Rijkens.

Andere koers
Het duo besluit: “Als trainers realiseren we ons óók, dat je geconfronteerd kan worden met een andere koers van de club. Dat is ook onderdeel van de sport.”

WHC/Hercules moet in de lente nog op zoek naar nieuwe invulling op de bank van het vlaggeschip. De fusieploeg uit Zuid-Holland staat met nog vijf wedstrijden in de eredivisie te gaan achtste.

Foto: Marchel Frome

Advertentie