WHC/Hercules pakt punt van koploper BFC

By 3 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Voor het eerst in maanden heeft eredivisiekoploper BFC genoegen moeten nemen met één punt. WHC/Hercules scoorde vanavond in Beek een punt: 27-27.

In de slotfase hadden buiten teams uit het linkerrijtje kans op de zege, maar in de laatste minuut van de spannende partij werd niet meer gescoord. Collega’s tussen de palen Dani Lemmens en Lars Hemmes hielden hun doel schoon.

24-26
Een verrassende achterstand halverwege (12-13) boog de Limburgse lijstaanvoerder om in een voorsprong. Na 22-20 voor BFC sloeg WHC/Hercules toe. Vijf minuten voor tijd maakte Tim Frenk vanuit de linkerhoek de 24-26.

Hoeken Vasco Vonk en Ryan Houben zorgden weer voor de gelijke stand. Na goals van linkspoten Daan van Vliet (foto) en BFC-routinier Martijn Meijer volgde de doelpuntloze slotminuut.

Na achttien wedstrijden staat BFC nog altijd eerste met 33 punten. Nummer zeven van de eredivisie WHC/Hercules volgt met 24 punten op gepaste afstand.

Achtste finale
Beide teams gaan zich op de achtste bekerfinale focussen. Aanstaande donderdag bezoekt BFC competitiegenoot Aalsmeer 2. Het WHC/Hercules van Wesley Hage ontvangt in Zuid-Holland BENE-Leagueploeg Bevo.