Skip to main content

Wie haalt de Final4 van de BENE-League: Sporting Pelt, Hurry-Up of Visé?

By 25 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

De grote vraag tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie in de BENE-League is: welke vierde ploeg haalt de Final4?

Advertentie

Het Belgische Sporting Pelt heeft de beste papieren zich als laatste club bij de top-4 te scharen. Bij winst op Hubo Handbal is de formatie van topschutter Tommie Falke geplaatst voor de Final4.

Achilles Bocholt, LIONS en Aalsmeer zijn al zeker van de finaleweek. Het drietal kan met nog één wedstrijd te spelen al niet meer van positie veranderen. Zo weten LIONS en Aalsmeer dat ze volgende week twee keer om een plaats in de eindstrijd gaan spelen.

Daar gaat de partij van vanavond tussen de titelhouder uit Limburg uit lijstaanvoerder Achilles Bocholt geen verandering meer in brengen. In Noord-Holland ontvangt Aalsmeer het Tachos van Hans van Dijk. Zo gaan zoon Destin van Dijk en de coach van de gasten uit Waalwijk elkaar treffen.

Advertentie

Ook Hurry-Up heeft nog zicht op de Final4. Dan moet Sporting Pelt verliezen en de Zwartermeerders op bezoek bij Atomix twee punten pakken. Nummer zes op de ranglijst Visé is gebaat bij nederlagen van beide concurrenten.

Programma BENE-League:
KTSV Eupen – Bevo
Aalsmeer – Tachos
LIONS – Achilles Bocholt
Volendam – Visé
Hubo Handbal – Sporting Pelt
Atomix – Hurry-Up

Tussenstand BENE-League:
1. Achilles Bocholt 21-38
2. LIONS 21-33
3. Aalsmeer 21-30
4. Sporting Pelt 21-28
5. Hurry-Up 21-27
6. Visé 21-26
7. Volendam 21-24
8. Hubo Handbal 21-20
9. Bevo 21-12
10. KTSV Eupen 21-10
11. Tachos 21-4
12. Atomix 21-0

De halve finales, heenwedstrijd en return, staan volgende week op de agenda. Er wordt in de midweek en op zaterdagavond 4 maart gespeeld. De eindstrijd van de BENE-League is op 18 maart.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie