Skip to main content

Wie moet het grote publiek nu in hun hart sluiten?

By 1 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De aankomende twee weken weer veel Oranje en handbal op tv. Het grote publiek maakte in 2015 kennis met speelsters als Yvette Broch, Jessy Kramer en Nycke Groot. Zij zijn gestopt, maar welke opkomende sterren gaan nu de harten van de kijkers veroveren?

Advertentie

Zoë Sprengers (foto boven, 21)
Voor het eerst erbij. Sprengers is een nieuwe smaak op de linkerhoek. De speelster van het Duitse TSV Bayer 04 Leverkusen is in Duitsland doeltreffend en fris, maar moet in het oranje van de nationale ploeg zich nog bewijzen.

Dione Housheer (22)
Op plaats nummer zes op de topschutterslijst van de Champions League. Housheer was er in Kumamoto al bij. Nauwelijks nieuw te noemen, maar sinds haar transfer naar de Deense landskampioen Odense HC met haar linkerpoot meer dan ooit een speelsters om naar uit te kijken.

Yara ten Holte (22)
Net als Sprengers gaat Ten Holte in Torrevieja op voor haar debuut. De goalie was in Tokio reserve en verscheen niet op het strijdtoneel. De keepster van Borussia Dortmund heeft heel sterke weken achter de rug en Ten Holte mag tijdens het WK stiekem hopen op speelminuten onder de Nederlandse lat.

Advertentie

Bo van Wetering (22)
Van Wetering heeft net als Housheer goud in Japan gewonnen. Toen liet de Noord-Hollandse zich voor het eerst aan het grote publiek zien. Van Wetering, afgelopen zomer naar Odense HC overgestapt, is door het stoppen van Smeets gestegen in de pikorde.

Larissa Nusser (21)
Misschien wel de speelster met de grootste toekomst voor zich: de creatieve Nusser. Als toptalent al even woonachtig en spelend in Kopenhagen. Nusser heeft haar stempel op het spel van Oranje nog niet weten te drukken. Grijpt de jonge Limburgse onder interim-bondscoach Monique Tijsterman op de midden haar kans?

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie