Skip to main content

Wie plaatst Johansson tegen Spanje in het hart van de defensie?

By 13 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een puzzel voor bondscoach van de Oranjedames Per Johansson (foto) in aanloop naar het cruciale duel in de hoofdfase van het EK met Spanje.

Advertentie

Waar eerst Harma van Kreij geblesseerd afviel kan de Zweed vanavond om 18:00 ook geen beroep op Kelly Dulfer doen. Na haar rode kaart tegen Duitsland is de dekkingspecialist van Oranje voor één EK-wedstrijd geschorst.

Johansson kampt met een probleem in het hart van de Nederlandse defensie. Dulfer is daar al jaren de vaste kracht. De bondscoach moet zich ook door de afwezigheid van de geblesseerde aanvoerder Danick Snelder tot anderen richten.

Van der Heijden of Molenaar?
Cirkelspeelsters Nikita van der Vliet en Merel Freriks hebben allebei naast Dulfer in het middenblok gestaan. Andere opties kunnen de solide Laura van der Heijden, vaak gepositioneerd op twee, en ook Kim Molenaar zijn. Laatstgenoemde speelt onder Johansson vaker een verdedigende rol.

Tegen Spanje, de opponent in de gewonnen WK-finale in 2019, vecht Nederland voor de laatste kans de halve finale van het EK te halen. In hoofdgroep 2 gaan Frankrijk en Montenegro met vier punten aan de leiding. Vier ploegen volgen op twee punten. Naast Oranje zijn dat Duitsland, Spanje en ook Roemenië.

Ziggo Sport
Het eerste fluitsignaal in Skopje klinkt om 18:00. Spanje – Nederland is te zien op Ziggo Sport. Aansluitend spelen groepshoofden Frankrijk en Montenegro tegen elkaar.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie