Skip to main content

Wie volgt Achilles Bocholt naar Den Bosch?

By 12 februari 2020BENE-league, Voorpagina

Titelhouder Achilles Bocholt is als eerste BENE-Leagueploeg zeker van de Final4. Op 14 en 15 maart wordt in Den Bosch om de grensoverschrijdende titel gespeeld. Wie volgt de Belgische topclub naar Noord-Brabant?

Advertentie

Met 27 punten staat LIONS tweede in de BENE-League. Het gat met de onveilige vijfde plaats van Sporting Pelt is met nog vier wedstrijden te gaan vier punten. Dit weekend gaat LIONS op bezoek bij laagvlieger Houten.

Bevo bezet positie drie. De Pannigers hebben twee punten voorsprong op Visé en drie op Sporting Pelt. Met AtomiX en Houten treft Bevo de aankomende speelrondes twee, op papier, gunstige tegenstanders zich te plaatsen voor de Final4.

Trainerswissel
Ook Visé en Sporting Pelt zijn nadrukkelijk in de race om tickets. Eerstgenoemde formatie maakt een vormdip door, maar staat nog altijd in de gewenste top-4. Na de trainerswissel is Sporting Pelt opgeleefd en kansrijk.

De Nederlands getinte formatie, zo staan internationals Ephrahim Jerry en Robin Schoenaker onder contract in Neerpelt, krijgt nog een pittig slotprogramma voor de kiezen. Sporting Pelt sluit de competitie af tegen achtereenvolgens Aalsmeer (thuis), Volendam (uit), Tongeren (thuis) en LIONS (uit).

Theoretische kans
Hurry-Up maakt met 20 punten theoretisch ook nog eens kans op de Final4, maar na de nederlaag tegen Bevo lijken de Drenten het finaleweekend in Noord-Brabant uit het hoofd te hebben gezet. Dit weekend kan Hurry-Up in eigen huis, tegen Achilles Bocholt, plaatsing voor de Nederlandse titelstrijd veilig stellen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie