Skip to main content

Wie wordt de nieuwe nummer één onder de lat van de Oranjemannen?

By 12 maart 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De Oranjemannen zijn deze week in eigen land samen voor het oefenduel met Tsjechië. Grote vraag: wie wordt de nieuwe nummer één onder de Nederlandse lat.

Advertentie

Voor het eerst in jaren ontbreekt doelman Bart Ravensbergen op Papendal. Twee weken geleden scheurde de goalie van Oranje in Duitsland, Frisch Auf Göppingen versus TBV Lemgo, zijn kruisband af.

Niet alleen in de oefenwedstrijd met Tsjechië, maar ook WK-playoff, start van EK-kwalificatiecyclus én mogelijk het wereldkampioenschap in januari 2025 zal Ravensbergen schitteren door afwezigheid. Met een kruisbandblessure is een topsporter vaker twaalf dan negen maanden zoet.

Matthias Dorgelo
Arjan Versteijnen (foto) en Evan de Lange zullen vrijdagavond op het wedstrijdformulier staan. Beide doelmannen krijgen in Almere de kans te laten zien wat ze in hun mars hebben. Het duo is nodig, want zeker Versteijnen, maar ook de talentvolle De Lange staan achter Ravensbergen in de rij.

Advertentie

Bondscoach Staffan Olsson heeft tijdens de stageweek een derde doelman uitgenodigd: de 21-jarige Matthias Dorgelo. Hij laat zich dit seizoen met het Deense GOG in de Champions League zien.

Weloverwogen keuze
Dorgelo is pas laat op de radar van de Zweedse trainer/coach van de nationale ploeg gekomen, omdat hij een driedubbel paspoort heeft. De vader van de keeper komt uit Rotterdam, Dorgelo heeft lang in Noorwegen gewoond en vanaf zijn zestiende leeft de twintiger in het geboorteland van zijn moeder: Denemarken.

Dorgelo – twee meter lang – houdt het deze week bij trainen, want de IHF is nog niet op de hoogte van de mogelijke switch van de Deen. Ook zou hij kunnen spelen voor Noorwegen en Denemarken. Een keuze die weloverwogen moet zijn, want er hangen nogal wat consequenties aan.

Terugkeren in het Topsportcentrum
Waar Versteijnen een Panningen een basisplaats heeft bij BENE-Leagueclub Bevo, is positiegenoot De Lange terug na een hersenschudding. Met Volendam greep de pas 19-jarige doelman op doelsaldo naast de Final4 van de BENE-League. Versteijnen mag na deze week op 30 maart voor de bekerfinale terugkeren naar het Topsportcentrum in Flevoland.

Nederland – Tsjechië begint vrijdagavond om 19:30. Ticket scoren? Klik hier.

Foto: FotoReza

Advertentie