Skip to main content

“Wij hebben niet iemand in de ploeg die verantwoordelijkheid neemt”

Slechts twee verliespunten hoefde de regerend kampioen OCI-Lions tot gisteravond te incasseren in de BENE-League. Tot drie minuten voor tijd leek het er op dat het bij die twee verliespunten zou blijven. De ploeg van Monique Tijsterman had de finalewedstrijd tegen Hasselt ogenschijnlijk onder controle, maar niets bleek minder waar. Na twee verlengingen moest Lions lijdzaam toezien hoe de Belgen de BENE-League trofee voor hun neus wegkaapten.

Advertentie

“Met drie minuten te spelen stonden we nog drie punten voor, dat mag je niet meer uit handen geven”

“Met drie minuten te spelen stonden we nog drie punten voor, dat mag je niet meer uit handen geven” vertelde trainer/coach Monique Tijsterman direct na afloop van de wedstrijd aan een journalist van sportbeat. De rode kaart van Ivo Steins was naar haar zeggen een sleutelmoment in de wedstrijd. De 21 jarige international zou volgens Tijsterman in staat zijn verantwoordelijkheid te pakken. De andere spelers in haar ploeg pakten die verantwoordelijkheid gisteravond in ieder geval niet; “Wij hebben niet iemand in de ploeg die verantwoordelijkheid pakt. Ik denk dat Ivo Steins daar wel iemand voor is, maar die kreeg ongelukkig een rode kaart (…) Hasselt had vandaag Robyns. Zo’n speler moeten wij ook hebben en ik denk dat wij best een aantal spelers in ons team hebben die dat zouden kunnen, maar het misschien nog niet durven.”

“Er was vandaag één uitschieter bij Hasselt en dat was Tom Robyns”

Verder liet Tijsterman weten dat er geen maat stond op Hasselt-opbouwer Tom Robyns. Hij was naar haar zeggen de kartrekker van de Belgische aanval: “Er was vandaag één uitschieter bij Hasselt en dat was Tom Robyns. Wij hebben er in gefaald om hem tegen te houden (…) Met nog 20 seconde te spelen weet je dat hij die bal pakt en dat hij hem gaat schieten en ik snap dan niet waarom je niet wat eerder op hem uitstapt en hem tegenhoudt”.

Aankomende week wacht Tijsterman de moeilijke taak haar ploeg weer scherp te krijgen. Zaterdag 13 februari speelt OCI – Lions de zware Europacup wedstrijd tegen Nantes.
Advertentie

Join the discussion 11 Comments