Skip to main content

“Wij wisten al een tijdje dat dit mogelijk was”

By 13 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Europa ziet de EK-zege van Oranje op Hongarije (28-31) als stunt. Doelman Bart Ravensbergen wist voorafgaand aan het verhitte treffen in Boedapest dat een overwinning op het thuisland tot de mogelijkheden behoorde.

Advertentie

Nederland kreeg de arena met meer dan twintigduizend Hongaren na een uur stil. “Ongelooflijk. Dit gaan we eventjes vieren”, vertelt Ravensbergen met een grote glimlach. “Maar alleen maar een verrassing is dit niet.”

Extra stops op het juiste moment
“Wij wisten al een tijdje dat dit mogelijk was. Zo hebben we deze wedstrijd ook benaderd”, gaat de goalie verder. De eerste stop van Ravensbergen was een penalty van de Hongaarse belofte Dominik Máthé. Daardoor bleef het 2-4. “Dat zorgde voor de nodige ontlading. Je raakt de opgebouwde spanning even kwijt. Ik had in de tweede helft niet altijd grip op de schoten, maar aan het eind heb ik met twee extra stops wel kunnen helpen.”

Met heel snel aanvalsspel en hard werken in de dekking wisten de Oranjemannen Hongarije, vijfde op het afgelopen WK, te temmen. “Met Luc, Kay en ook Dani hebben we een aantal klasbakken in de ploeg. Bij iedere tegengoal gingen ze er op snelheid weer langs. We kunnen op zo’n hoog tempo spelen. Echt mooi.”

Doorgaan in de poule?
Op zondag wacht IJsland. “Morgen gaan we starten met een nieuw plan”, besluit Ravensbergen. “Doorgaan in de poule hebben we in onze gedachten, maar IJsland en Portugal zijn niet misselijk. Nu nagenieten en daarna weer focus.”

Foto: FotoReza

Advertentie