Skip to main content

Wil BFC omhoog of niet? Vertrekkende Meijer gaat voor leuke afsluiter

Of ze willen of eigenlijk stiekem niet: BFC is één zege verwijderd van promotie naar de BENE-League. Voor sterkhouder Martijn Meijer (32) is het slotduel met Houten niet cruciaal, want de rechteropbouwer is al zeker van promotie. 

Advertentie

In de eerste wedstrijd van de best-of-two om plaats twaalf in de BENE-League bleven Houten en eredivisiekampioen BFC afgelopen zondag steken op 33-33. Over twee dagen valt de beslissing in Beek. “We willen vooral het seizoen goed afsluiten”, vertelt Meijer.

De linkspoot zoekt zorgvuldig zijn woorden uit als het gaat om de best-of-two met BENE-Leagueploeg Houten. “Afgelopen weekend was de doelstelling om zo lang mogelijk met Houten mee te gaan en dat lukte ook nog. Voor onszelf moet aanstaand weekend een leuke afsluiter van een sterk eredivisieseizoen worden, want de samenstelling van de groep zal na de zomer anders zijn”, vervolgt Meijer. 

Jeroen Croonen
“Dat is ook de grootste reden dat ik om me heen ben gaan kijken”, gaat de rechteropbouwer, die zelden een strafworp voor BFC mist, verder. Meijer is ingelijfd door BENE-Leagueploeg LIONS. “Ze hebben Jeroen Croonen, mijn maatje in de opbouwrij in Beek, gevraagd en daarna ben ook ik even gepolst. Toen ik doorkreeg dat er meer spelers bij BFC vertrekken heb ik bij LIONS navraag over de interesse in mij gedaan.”

Advertentie

In het succesvolle eredivisieseizoen hebben Croonen en Meijer met hun goals een aanzienlijk aandeel gehad in de titel. Ook middenopbouwer Lou Peters en BFC’er Vasco Vonk hebben al voor samenwerkingspartner LIONS gespeeld. “Daarom weet ik niet of het realistisch is om met BFC na de zomer in de BENE-League te spelen. Er zullen veel talenten doorstoten naar de hoofdmacht en mogelijk is de eredivisie voor hen een beter platform.”

Na vier jaar eredivisie
Vanuit de Belgische eredivisie is KV Sasja gepromoveerd. De ploeg uit Antwerpen neemt de plaats van Izegem over. De debutant in het blauw-wit daalt na één seizoen in de BENE-League weer af.

“Ik wil mezelf graag in de BENE-League testen”, vertelt Meijer over zijn eigen avontuur. Tussen 2009 en 2020 spelde hij al in de grensoverschrijdend topcompetitie. Via LIONS, Tongeren en Achilles Bocholt keerde de schutter in 2020 terug bij BFC. “Na vier jaar in de eredivisie ben ik toe aan een andere uitdaging en LIONS heeft mij deze geboden. Kan ik nog altijd mee in de BENE-League?”

Regels nog onduidelijk
Espen Klomp is in het nieuwe seizoen zeker in het geel van de Zuid-Limburgers te zien. De 20-jarige opbouwer komt over van Tachos.

Een vreemde situatie kan zondagmiddag ontstaan. Wat als BFC op voorsprong komt tegen Houten dat zich maar al te graag handhaaft? “Als de regels vooraf nog altijd onduidelijk zijn, moeten we er in de kleedkamer maar eens goed over gaan praten. Volgens mij zit het bestuur van BFC ook niet op promotie te wachten”, besluit Meijer die het in de beslissende return moet doen zonder Peters en Vonk. “Zij doen met LIONS mee in de finale tegen Aalsmeer. Misschien lost het probleem zich zo vanzelf op.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie