Skip to main content

“Ik wil iedereen laten zien dat ik sterker ben teruggekomen”

By 23 september 2016BENE-league, Oranje Heren, Voorpagina

In februari sloeg het noodlot toe voor hoekspeler Serge Heijnen. De watervlugge linkshander van OCI-Lions scheurde zijn voorste kruisband af in een competitieduel met Hurry-Up. In het nieuwe Handbal Inside Magazine doet hij zijn uitgebreide verhaal over negen maanden eenzaam zwoegen in het krachthonk.

Advertentie

“Ik wist al snel dat het niet goed was”, denkt de 22-jarige Limburger terug aan de zwarte dag. “De dag erop in het ziekenhuis zeiden ze vrij snel dat mijn voorste kruisband afgescheurd was. In de auto terug naar huis bedacht ik me: of ik stop ermee of ik ga er alles aan doen om nog sterker terug te komen”.

“Je hoort er eigenlijk niet echt bij. Dat is heel moeilijk”

Maanden in het krachthonk volgden voor Heijnen. “Ik zit op twee-derde van het revalidatieproces”, laat hij vastberaden weten. “Ik mis vooral het team. Je hoort er eigenlijk niet echt bij. Dat is heel moeilijk. Ze doen er bij Lions alles aan om me bij het team te betrekken, maar zolang je niet op het veld staat hoor je er gewoon niet bij.

Van de radar verdwijnen
In het allereerste nummer van Handbal Inside Magazine lees je het hele verhaal van Heijnen, die vlak voor zijn blessure debuteerde in het ‘grote’ Oranje. De mentaal sterke rechterhoekspeler is onder meer eerlijk over hoe moeilijk het is om van de radar te verdwijnen voor een jonge, in goede vorm verkerende, sporter.

Abonnement
Voor slechts €24,95 ontvang je het enige handbalmagazine van Nederland vier keer per jaar op de deurmat. Een abonnement Handbal Inside Magazine kun je hier, binnen een paar simpele klikken, bestellen.

Foto: FotoReza

Advertentie