Skip to main content

Wilhelmshavener HV wint vierpuntenduel

De club leeft nog altijd in financiële onzekerheid, maar op sportief gebied gaat het Wilhelmshavener HV voor de wind. Gisteren zegevierden Bartek Konitz en consorten in het vierpuntenduel met een concurrent: 24-23.

Advertentie

Voorafgaand aan het thuisduel met RJK Rimpar Wölfe hadden de tegenstanders evenveel punten uit zes duels: zes. Bij 13-13 gingen Wilhelmshavener HV en de gasten rusten.

Dertig tellen voor het eind
Even sloeg de thuisploeg, waar international Rutger ten Velde drie keer scoorde, een gaatje (18-15). Snel kwam RJK Rimpar Wölfe op gelijke hoogte. Dertig tellen voor het einde viel de laatste en beslissende treffer in eht voordeel van de Nederlands getinte formatie.

Ook Duncan Postel (2) en Konitz werkten zich op het wedstrijdformulier. Met acht punten staat Wilhelmshavener HV, dat tegen een faillissement vecht, op de zesde plaats in de tweede Bundesliga.

Anel Mahmetefendic
Het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmetefendic heeft met succes de koppositie in Duitsland verdedigd. De lijstaanvoerder wist runner-up Dessau-Rosslauer HV te kloppen: 34-26 (17-13). VfL Gummersbach gaat met slechts twee verliespunten aan kop.

Foto: FotoReza

Advertentie