Winst AutoSmeeing/BDC ondanks krappe bezetting

Afgelopen weekend traden de dames van AutoSmeeing/BDC met een gehavend team aan tegen TVO uit Hengevelde. Het zou een lastige avond worden omdat coach Willem-Jan Ruder kon niet beschikken over Mayke Schram (vakantie), Lisanne Boers (geblesseerd) en Rhonda Koopman (werk).

AutoSmeeing/BDC begon matig aan de wedstrijd TVO wist te gemakkelijk door de verdediging heen te snijden. De dekking stond te open en de aanval verliep rommelig. Na een kwartier spelen keek de ploeg tegen een 11-8 achterstand aan. Pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg AutoSmeeing/BDC grip op de wedstrijd en wisten ze het gat te dichten. In de laatste seconden van de eerste helft wist Maaike van Barneveld met een schot van 15 meter de voorsprong te pakken en gingen de ploegen met een stand van 15-16 de kleedkamer opzoeken.

Na rust scoorde beide ploegen veel en werd binnen 5 minuten 10 keer het doel gevonden, 6 keer door AutoSmeeing/BDC en 4 keer door TVO. Het gat wat AutoSmeeing/BDC in de begin fase van de tweede helft sloeg werd de rest van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Eindstand 32-26

Coach Willem-Jan Ruder: “We speelde vandaag niet geweldig. Met name de eerste helft was niet sterk. We stonden niet goed in de verdediging en aanvallend stonden we te individueel. In de tweede helft hebben we hier beter op ingespeeld. Manon Roest stond goed op de midden opbouw en maakte goed gebruik van de ruimte die daar ontstond.”