Skip to main content

Winst Polman, Broch en Malestein in Champions League

Landgenoten Estavana Polman (foto), Yvette Broch en Angela Malestein hebben gisteren in de Champions League gescoord en gewonnen.

Advertentie

Het Rapid Bucuresti van Polman ontdeed zich in Noorwegen van Storhamar Handball Elite: 29-36 (15-17). De Oranjedame maakte in de Champions League vijf goals. Na het EK heeft Polman besloten Nykøbing in te ruilen voor de topclub uit Roemenië.

Twee keer Malestein
In Montenegro revancheerde Györ zich gelijktijdig van de competitienederlaag tegen Ferencvaros. De titelkandidaat bleef Buducnost nipt voor: 23-25. Broch, sinds de zomer spelend voor Györ, kwam op de cirkel tot drie uit vier.

Ook een zege voor tweevoudig doelpuntenmaker Angela Malestein en Ferencvaros. In Hongaarse dienst rekende de rechterhoekspeler van Oranje af met DHK Banik Most waar doelvrouw Ellen Janssen in even spelen tot drie stops kwam: 43-19 (20-11).

Bietigheim versus Odense
Vanmiddag om 14:00 een Nederlands getint treffen op het hoogste niveau van Europa: SG BBM Bietigheim – Odense Håndbold. Schakel in op EHF TV om de wedstrijd tussen onder andere Kelly Dulfer en Dione Housheer te volgen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie