Skip to main content

Winst voor Kwiek, Quintus en Volendam

By 10 oktober 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Kwiek mag zich de sterkste ploeg van Overijssel noemen. Afgelopen weekend bleef de ploeg van Arjan Averink en Olga Assink provinciegenoot DSVD voor: 26-33.

Advertentie

Het verschil in Deurningen werd pas na rust gemaakt, want bij 14-14 zochten beide ploegen de kleedkamer op. Pas na 18-18 zorgden Floor Liefers, jeugdinternational Daphne Luchies en Astrid Uitslag voor het eerste gaatje voor Kwiek (18-21).

Ieder zeven
Acht minuten voor tijd besliste Tessa Hilbrands de derby door de dertigste van Kwiek tegen de touwen te werken (23-30). Door het resultaat komen de rood-zwarten met zes punten binnen in het linkerrijtje van de eredivisie. DSVD blijft op twee steken.

Ook Quintus is in speelronde vijf op zes punten gekomen. In Kwinstheul waren de wit-groenen, volgend weekend actief in de EHF European Cup, veel te sterk voor V&L: 34-20 (20-11). Verslaggever van het AD Peter Lotman telde zeven doelpunten voor jeugdinternationals Alieke van Maurik en Judith van der Helm.

Nyah Metz
Hekkensluiter BFC heeft het opnieuw niet gered. In eigen huis gaf de nummer laatst van de eredivisie een voorsprong (10-9) tegen Volendam al voor rust uit handen: 11-17. Namens de gasten uit Noord-Holland maakte Nyah Metz tijdens de 25-35 overwinning de meeste treffers.

Uitslagen eredivisie:
DSVD – Kwiek 26-33
BFC – Volendam 25-35
VOC – Velo 38-23
Quintus – V&L 34-20

Lees ook: Sporthal Elzenhagen is weer van winnend VOC

Foto: Tina Kolthof

Advertentie